El despertar dels sentits

El despertar dels sentits

Amb l’inici del segon trimestre la Llar d’Infants MDP implementa la programació de les noves activitats. Avui us volem parlar d’una de les activitats dirigides als més petits, els lactants de la classe dels aneguet, es tracta de la Panera dels tresors.

Es tracta d’una panera dels tresors que els acompanyarà des de l’inici del trimestre i els acompanyarà i anirà creixent a poc a poc amb l’aportació de les mestres i les famílies. Amb aquest recurs els nens i nenes experimenten, juguen, descobreixen amb els seus companys a través dels petits tresors de la vida quotidiana.

Quins materials la composen? Us heu adonat que els vostres petits/es juguen sovint amb tot allò que no és estrictament una joguina (les vostres claus, envasos, capses, papers d’embolicar regals….)? La panera dels tresors permet que gaudeixin de tots aquests objectes que normalment tractem de prendre’ls de les mans… de manera neta, ordenada i amb seguretat.

La panera dels tresors és una proposta de joc de manipulació i exploració adequada per nadons de 6 mesos a 12 mesos que ofereix una gran varietat d’estímuls i experiències als cinc sentits:

  • El tacte: amb la forma, la textura, el pes i la temperatura dels objectes.
  • L’olfacte: amb la varietat d’olors.
  • L’oïda: amb la percussió, la fricció, el cruixit o l’absència de so.
  • El gust: amb la varietat de gustos (dolç, àcid, amarg, salat).
  • La vista: amb el color, les dimensions, la forma, la brillantor.

Amb aquesta activitat desenvoluparem, a més, la capacitat de concentració i atenció focalitzada i la coordinació  ull-mà-boca que és bàsic en el procés de l’estructuració del pensament.

Categories