Més enllà de la natació

Més enllà de la natació

Una de les activitats més importants que el Projecte Educatiu de l’escola MDP Igualada ofereix a tots els infants, és la Natació. Els alumnes de 1r, 2n i 3r fan aquesta activitat un cop per setmana a les instal·lacions del gimnàs de Cal Font. Una piscina ideal i adaptada a la pràctica de les activitats en el medi aquàtic dels infants.

Amb la natació estem oferint als nens i nenes un esport molt complet, ja que permet obtenir uns excel·lents resultats per a desenvolupar-se cardiovascularment i alhora treballar el control postural.

El medi aquàtic és ideal per millorar la flexibilitat i afavorir la coordinació i l’agilitat. La natació, com la majoria dels esports, afavoreix la socialització. En aquest cas, amb un afegit: els infants estan molt motivats i els encanta anar a la piscina.

Cal remarcar també que és molt important per a la pròpia supervivència. Malauradament, cada estiu ens arriben notícies d’accidents en piscines, rius, mar… amb aquest aprenentatge adquireixen les nocions bàsiques de salvament i per tant guanyen en autonomia.

Durant aquests tres anys, l’alumnat assoleix una adquisició de valors i normes bàsiques per a fer un desplaçament segur per la ciutat, respectar un espai esportiu aliè i, a la vegada, adquireixen una gran autonomia a l’hora de preparar el seu material, canviar-se i recollir.

Durant els dos primers cursos, els principals objectius de les sessions són la familiarització, la millora de la confiança i l’autonomia. D’altra banda, a Cicle Mitjà, s’incideix principalment en la tecnificació, la pràctica de diferents estils i l’augment de la intensitat de treball.

El Marc Maturana, professor d’Educació Física de l’escola, afirma que els alumnes assisteixen a l’activitat molt motivats, veuen de seguida els seus progressos i estan molt contents quan passen de nedar amb ajuda a fer-ho sense o quan aconsegueixen fer la seva primera piscina de manera autònoma sense material auxiliar.

Categories