938 03 17 31

Una benvinguda amable per l’alumnat d’I3

Una benvinguda amable per l’alumnat d’I3

L’escola MDP té molta cura de l’adaptació dels nens i nenes que inicien el Segon Cicle d’Educació Infantil, aquest moment és molt important per tots els infants i les seves famílies que formaran part de la classe dels “Esquirols”. El procés d’adaptació és clau per garantir que l’experiència viscuda sigui positiva i enriquidora.

L’inici a I3 suposa un canvi significatiu: els infants han d’aprendre a conviure amb altres nens i nenes i seguir les rutines escolars. Per a alguns, és també la primera experiència amb un entorn educatiu estructurat, fet que pot generar certes angoixes o inseguretats.

És per això, que els mestres adoptem un enfocament gradual i respectuós durant aquest període. Optem per fer una entrada progressiva, amb horaris flexibles al principi i mestres de reforç per facilitar que els infants es familiaritzin amb el nou entorn.

A més, el paper de les famílies és fonamental. És important que els pares i mares estiguin implicats, mantenint una actitud positiva i oferint suport emocional als seus fills.

En resum, l’adaptació a I3 és un procés que requereix temps, paciència i col·laboració entre famílies i escola. Només d’aquesta manera farem que els infants se sentin segurs i acollits, per crear les bases per a una escolarització feliç i plena d’aprenentatges.

Durant aquestes setmanes l’Escola MDP no només ha obert les portes, sinó que també a obert el seu cor, s’ha omplert de vida. El nostre pati ha servit a les famílies, mestres i infants per iniciar cada dia d’una manera respectuosa i amable, creant un vincle que durarà per sempre.   

Benvinguts “esquirols”!

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website