938 03 17 31

La màgia de la llum

La màgia de la llum

Una de les activitats més originals, creatives i exitoses quan treballem en ambients d’aprennetatge a la llar d’infants és la taula de llum. Aquesta, com també tots els espais multisensorials està inspirada en l’enfocament pedagògic Reggio Emilia. Es tracta d’una experiència educativa que neix el 1945 a Itàlia, i fins i tot és reconeguda com una de les millors propostes educatives per la primera infància.

La taula de llum és una superfície lluminosa que permet als nens i nenes poder experimentar de forma sensorial amb peces de joc imantades i transparents. La superfície s’il·lumina i transforma els materials donant-los noves propietats.

Aquest material permet crear un espai d’aprenentatge atractiu i acollidor, és un recurs motivador i excel·lent per a la ciència, l’exploració i l’experimentació. L’utilitzen com a joc lliure, o també en activitats guiades.

És un moment en què els infants estan en un ambient relaxat i tranquil a partir del qual desenvolupen la seva imaginació i curiositat. Fomenta la seva observació, atenció i aprenentatge tot experimentant amb la llum i el color.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website