938 03 17 31

Curiositat per l’entorn

Curiositat per l’entorn

Una de les característiques principals de l’alumnat d’Educació Infantil és l’atractivitat i la fascinació per descobrir l’entorn que els i les envolta. A l’escola, aprofitem aquest interès per crear i desenvolupar les diferents situacions d’aprenentatge que els acompanyen al llarg del curs.

Les situacions d’aprenentatge aporten molts avantatges en el procés educatiu de l’infant, ja que són experiències que parteixen d’un context real i proper i plantegen un repte als i les alumnes; com ara la troballa de 2 cargols amagats a les plantes del pati. Pels infants de la classe de les Cigonyes (I4) va ser una gran descoberta i els va generar curiositat i motivació per conèixer aquests petits animalets amb closca.

S’inicia el projecte quan es porten a la classe i els observen i llavors sorgeixen preguntes com què mengen i a on viuen. És així com comença el treball de recollida d’informació on la mestra és la persona que els guia per tal que, autònomament, obtinguin la resposta als seus interrogants.L’objectiu de les situacions d’aprenentatge és promoure una educació activa on s’involucri als infants en les activitats i en el procés, tot augmentant la seva motivació i proporcionant un aprenentatge afectiu i significatiu per tal de desenvolupar les capacitats i les habilitats pròpies de cada infant.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website