938 03 17 31

Un estímul per l’aprenentatge

Un estímul per l’aprenentatge

Aquesta setmana, els grups més grans de l’escola van anar d’excursió a Barcelona amb l’objectiu d’endinsar-se en contextos d’aprenentatge significatius.

Els tres entorns escollits van ser la Barcino Romana, la Barcelona Medieval i el Parlament de Catalunya. Aquests contextos estaven estretament relacionats amb els projectes que desenvolupen els diferents cursos a l’àrea de Coneixement del Medi.

L’alumnat de 4t va iniciar la seva visita a prop del mar, de la mateixa manera que ho va fer l’Imperi Romà fa més de 2.000 anys. Per endinsar-se en aquells primers moviments que acabarien desenvolupant en la creació de les colònies romanes. Al llarg de la visita van poder conèixer les seves principals infraestructures, com el temple i les restes de la muralla entre d’altres, i aprofundir sobre la petjada que va deixar l’Imperi Romà a la ciutat comtal.

L’alumnat de 5è va gaudir d’una passejada per l’actual barri del Born, antigament bressol del creixement exponencial de la ciutat medieval. En aquest context els infants van poder veure “in situ” les característiques de l’estil gòtic i de l’art romànic. Van observar els actuals palaus, que antigament eren les cases de la noblesa. Alhora, durant la passejada van poder aprofundir sobre les diferents classes socials, característiques de l’època medieval, així com l’organització dels habitants segons els gremis als quals pertanyien. 

L’alumnat de 6è va visitar la principal institució que representa els ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Al llarg del matí, van descobrir l’entorn del Parlament de Catalunya, el Parc de la Ciutadella. Alhora, van aprofundir sobre la història d’aquest entorn, els seus orígens després de la Guerra de Successió i l’evolució d’aquest espai al llarg dels últims tres segles. Els nois i noies van realitzar una gimcana que els va permetre identificar els elements que encara es conserven des dels seus inicis. Els alumnes, com van treballar durant el projecte, van poder constatar la transformació i els usos diferents d’aquest espai al llarg dels últims anys. 

A la tarda, van gaudir d’una visita guiada a l’interior del Parlament, on van conèixer la història de l’edifici, per qui està format i, el que és més important, les funcions d’aquesta institució i com ens afecten com a ciutadans i ciutadanes. Aquesta visita va ser essencial per fomentar els valors democràtics i donar a conèixer com els ciutadans tenim veu dins de les principals institucions. 

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website