938 03 17 31

Centres d’interès – L’hivern

Centres d’interès – L’hivern

A la llar d’infants, fem ús dels centres d’interès com un mitjà educatiu que ens ajuda a globalitzar i interrelacionar aprenentatges, un d’ells, és el treball de les estacions de l’any. Actualment, estem treballant amb «l’hivern» a través de contes, cançons, activitats manipulatives i quotidianes, entre d’altres.

Un dels objectius principals de la metodologia, com en tot el que es planteja a la llar d’infants, és que els nens i nenes gaudeixin i s’ho passin bé a la vegada que aprenen i conviuen amb companys/es.

Per tal d’entrar una mica més en detall del projecte, comentem que els infants duen a terme activitats com per exemple: abrigar-se amb complements de roba  (guants, bufandes,  gorros…); l’explicació de contes relacionats amb fenòmens atmosfèrics del moment (nevades, pluges, gebrades) i cantem i dansem amb cançons d’hivern. Destaquem per sobre de tot, que l’activitat estrella de l’alumnat és l’experimentació amb farina, una activitat lliure dins d’un espai delimitat on es treballa amb els sentits, la imaginació, la concentració, la companyonia i el tacte de diferents textures.

Dins del projecte, s’inclouen sessions de llenguatge oral, llenguatge musical, llenguatge plàstic i psicomotricitat, potenciant que els nens i les nenes siguin els protagonistes de les activitats i, per tant, del seu aprenentatge.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website