El cervell només aprèn si hi ha emoció

El cervell només aprèn si hi ha emoció

Per garantir l’èxit dels processos d’aprenentatge és necessari que vagin acompanyats d’una actitud bàsica: la passió o emoció per aprendre. Conèixer el desenvolupament del cervell durant l’etapa educativa és clau per saber com generar un aprenentatge significatiu. Tal i com manté el doctor en medicina i neurociència Francisco Mora, no es pot aprendre sense que el tema a tractar sigui emocionant. Així doncs, tal i com afirma “un mestre excel·lent és capaç de convertir qualsevol concepte, en quelcom realment interessant” és a dir, que motivi i que generi una reacció en els seus estudiants.

És fonamental que, des de la primera infància es generin emocions positives al voltant dels aprenentatges; aconseguint així que les neurones crearan una associació entre educació i plaer.

La nostra funció com a docents de l’escola MDP Igualada, va molt més enllà de transmetre informació o coneixements. Per a nosaltres, és imprescindible fomentar la il·lusió i les ganes de venir a l’escola proposant nous reptes i aventures d’aprenentatge.

Categories