938 03 17 31

Entorns de convivència

Entorns de convivència

Les colònies són una proposta educativa plena d’objectius pedagògics i socials que contribueixen en el desenvolupament dels nostres infants.

Sortir de les aules i descobrir espais desconeguts i plens d’estímuls, desperten l’entusiasme, la motivació i l’interès de l’alumnat per conèixer i endinsar-se a noves situacions i nous sabers.

Per aquesta raó, durant les estades es treballen diferents temàtiques connectades amb l’entorn on es localitzen, a través de diferents activitats i dinàmiques lúdiques. Estar en contacte amb un entorn natural, permet experimentar directament amb els elements que els i les rodegen, creant un aprenentatge vivencial i fomentant la relació de l’experiència i els nous coneixements amb els previs.

A banda dels beneficis pedagògics, també tenen molt d’impacte a nivell social i personal, sent un agent socialitzador que enriqueix les relacions amb els companys i les companyes dins d’un ambient cohesionat, de confiança i de convivència. A més, promouen els hàbits, les rutines i les responsabilitats en diferents contextos on han d’actuar sols o en equip. Alguns exemples d’aquestes seria el fet de parar i desparar les taules o tenir cura i organitzar la seva roba i material.

Tots els moments viscuts durant les colònies perduren en la seva memòria, creant records significatius que no oblidaran. Quan els alumnes MDP tornen a casa després de les colònies, ho fan amb la motxilla plena de coneixements, experiències, amistats i de records!

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website