Experimentem la tardor

Experimentem la tardor

L’aprenentatge és per al nen petit, sobretot, una qüestió de vivències. A la llar d’infants MDP, els infants aprenen a partir de l’experiència directa, de les sensacions físiques, de tot allò que els arriba pels sentits. Per això és molt important que l’escola li ofereixi situacions atractives per experimentar amb materials i contextos tan rics com sigui possible, despertant la curiositat per aprendre.

Amb l’arribada de la tardor se’ns obre un ventall de possibilitats molt gran per fer arribar múltiples i variades propostes als infants amb l’objectiu principal d’estimular els seus sentits. Les activitats també ajudaran als petits i petites a descobrir les qualitats dels objectes (forma, textura, mida…) fomentant l’exploració lliure i la seva autonomia.

D’altra banda, les activitats d’experimentació a l’aula també es completaran amb una sortida de tardor per conèixer el seu entorn més proper i com l’estació es presenta en el seu dia a dia, la caiguda de les fulles, l’arribada del fred, les tradicions com la castanyada… La llibertat, el desig d’investigar, la necessitat de conèixer l’entorn, de tocar i de sentir, fan que sigui una experiència única per a cada infant.

Categories