938 03 17 31

L’escala de Braquiació

L’escala de Braquiació

A la llar d’infants MDP, dins del projecte de l’estimulació primerenca, portem a terme una rutina diària que consisteix en pujar l’escala de Braquiació.

Els beneficis que aporta aquesta activitat són molt amplis. En primer lloc, la importància d’agafar-se amb les mans i descarregar tot el pes del cos a les espatlles i balancejar-se d’un graó a un altre i promoure l’expansió de la caixa toràcica.

Durant aquesta activitat s’aconsegueix un millor desenvolupament  i maduresa dels pulmons, cosa que fa que s’aporti més oxigen al cervell. Així s’afavoreixen els aprenentatges i la salut de la columna vertebral.

En l’àmbit de l’escriptura, ajuda en el desenvolupament de l’habilitat manual, millora la coordinació ull-mà i permet major facilitat i destresa a l’hora d’escriure.

Aquesta activitat és individualitzada tot i que permet treballar la paciència tot esperant el torn de cadascú. Treballem l’observació entre iguals i la psicomotricitat gruixuda, l’equilibri, la lateralitat i la força.

A més ens permet guanyar autonomia, seguretat en un mateix i conèixer les nostres limitacions a partir de l’assaig-error.

El més important, la pròpia superació.

Finalment, i no menys important, els infants gaudeixen molt i s’ho passen d’allò més bé.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website