938 03 17 31

L’aventura dels titelles

L’aventura dels titelles

Els titelles són eines didàctiques molt efectives que utilitzem a la nostra llar d’infants per treballar el desenvolupament dels nostres alumnes. Aquests petits personatges ajuden a estimular la imaginació, l’expressió oral, la capacitat de resoldre problemes i moltes altres habilitats importants en el seu creixement i aprenentatge.


Des de les primeres sessions es pot comprovar que els titelles són un recurs excel·lent per fomentar la comunicació. La interacció amb els titelles els ajuda a desenvolupar la seva habilitat verbal i a guanyar confiança per a comunicar-se amb els altres. A més, manipular el titella pot servir com a eina per a treballar el llenguatge, ja que els nens poden inventar diàlegs i crear històries a partir dels personatges.
Posem a l’abast de tots els infants una panera dels titelles perquè ells escullin aquells que els permetin expressar les seves emocions, o bé identificar-les en els altres. Amb l’ús dels titelles, els nens poden representar escenes que els ajudin a comprendre i gestionar les seves emocions. Això contribueix a desenvolupar l’empatia i a potenciar les seves habilitats socials.


D’altra banda, els titelles també són prou versàtils per a treballar altres àrees del desenvolupament, com la coordinació motora, la memòria i la creativitat. Manipular un titella implica coordinar els moviments de les mans, els dits i fins i tot els braços. Aquesta activitat ajuda a desenvolupar la motricitat fina dels nens i nenes. A més, quan utilitzem titelles per a contar històries o representar situacions, també estem estimulant la seva memòria i creativitat.


Per últim, els titelles són una eina lúdica que promou l’aprenentatge a través del joc. Els nens gaudeixen manipulant els titelles, inventant històries i representant situacions imaginàries. Aquesta activitat els permet aprendre de manera divertida i estimulant. Els titelles són una manera d’introduir conceptes i temes educatius de forma amena i adaptada a les seves necessitats i interessos.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website