938 03 17 31

Treball sensorial a la Llar d’Infants

Treball sensorial a la Llar d’Infants

Des de la Llar d’Infants prioritzem, des d’edats primerenques, el treball sensorial, estimulant els sentits de l’olfacte, el tacte i la vista. Fem ús de materials naturals per tal que els alumnes es familiaritzin amb l’entorn que els envolta i que poc a poc vagin adquirint nou vocabulari. Durant aquest mes de maig, hem anat realitzant ambients variats, tots ells relacionats amb fulles, flors seques i plantes aromàtiques. 

En aquest proposta, els infants són lliures d’escollir, entre tot el material, què prefereixen fer; olorar l’essència de les plantes aromàtiques o posar-les dins un pot de vidre, agafar fulles seques i trencar-les o fer-ne una sanefa o fins i tot dir el color de les flors.

L’objectiu d’aquests ambients d’aprenentatge és, per una banda, crear un escenari estimulador i estructurat on es generin condicions favorables per al desenvolupament i creixement integral dels infants. Són ambients ordenats, atractius i motivadors en un espai còmode, acollidor, càlid i estètic.

D’altra banda, són activitats pensades perquè els infants siguin lliures i autònoms, que pensin per ells mateixos, que siguin capaços d’escollir, de decidir i d’actuar a partir d’aquesta proposta que relacionem amb la primavera. 

Com a conclusió, podríem dir que promovem l’autonomia i que els infants aprenen a respectar-se i que se’ls permet pensar, conèixer i descobrir, alhora que van prenent les seves pròpies decisions.

Categories
CreaEscola Quality Certificate for Education Website