Ús d’entorns virtuals d’Aprenentatge (EVA)

Ús d’entorns virtuals d’Aprenentatge (EVA)

A l’escola utilitzem l’entorn virtual com un complement del procés d’ensenyament i aprenentatge, per tal de proporcionar processos complementaris els quals es duen a terme a les aules i afavorir així l’assoliment de la competència digital de l’alumnat.

Apostem amb més freqüència per l’ús de les noves tecnologies a l’aula com un suport, un recurs i una font de coneixement on els nostres alumnes poden treballar i reforçar les seves competències digitals i alhora, ser els protagonistes del seu propi aprenentatge. D’aquesta manera, l’autonomia de l’alumnat i els seus sabers bàsics tenen un paper molt més significatiu en el procés.

L’ús d’aquest, ens permet treballar no només a l’escola sinó que d’aquesta manera, té una continuïtat a casa i ens proporciona un feedback directe per poder veure el nivell actualitzat dels nostres alumnes i parlar-ne després conjuntament a l’aula.
Per aquest motiu, nosaltres prioritzem l’accés a diversos recursos, entre ells, destaquen el CiberEmat, el CiberLudi, el Homeschooling d’anglès i el Google Classroom.

És necessari que tant les famílies, com els docents i el seu alumnat es familiaritzin amb aquestes eines de treball i totes les possibilitats que aquestes ens ofereixen per a l’aprenentatge i el progrés.

Categories